Αρχική » Προσφορές » Gaming » Samsung Odyssey Neo G7 Mini Led Gaming Monitor S32BG750NU, (32", VA, 4K UHD, FreeSync Premium Pro, 1ms, 165 Hz), στα 1163,63€, amazon.de
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
δημοφιλής προσφορά ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ
Samsung Odyssey Neo G7 Mini Led Gaming Monitor S32BG750NU, (32″, VA, 4K UHD, FreeSync Premium Pro, 1ms, 165 Hz), στα 1163,63€, amazon.de
12
+51
63

Samsung Odyssey Neo G7 Mini Led Gaming Monitor S32BG750NU, (32″, VA, 4K UHD, FreeSync Premium Pro, 1ms, 165 Hz), στα 1163,63€, amazon.de

Περιγραφή:

Καλησπέρα! Πάμε να δούμε μία καινούρια, πρώτη παρουσίαση Mini Led gaming οθόνη της Sasmsung, την Samsung Odyssey Neo G7 Gaming Monitor S32BG750NU, 32 Inch, VA Panel, 4K UHD Resolution, AMD FreeSync Premium Pro, 1ms Response Time, Refresh Rate 165 Hz, στα 1163,63€, από amazon.de. Η τεχνολογία του monitor αποκλείει το burn-in και έχει 1596 ζώνες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαθέσιμη ακόμα. Η αποστολή από την amazon συνήθως γίνεται μεταξύ 2-3 βδομάδες το πολύ.

  • Fast gaming action: experience smooth gaming with AMD FreeSync Premium Pro, a refresh rate of 165 Hz and a response time of just 1 ms without any jerks and distortions.
  • Your games brilliantly: a VA panel with a resolution of 3,480 x 2,160 pixels, a brightness value of 350 cd/m2 and a contrast ratio of 1,000,000:1 ensures vivid images with rich colours.
  • Curved design for relaxed image enjoyment: a 1000R curvature adapted to the field of view, the eye saver mode and the flicker free technology ensure that your eyes do not fatigue even after hours.
  • 【High Compatibility】Whether for Xbox, Playstation, PC or laptop, all your devices are connected quickly. Available connections: 2x HDMI, 1x display port, 2x USB 3.0
  • Get started straight away: in addition to the gaming monitor LS32BG750NUXEN a power cable and a DP cable.

ιστοσελίδα κατασκευαστή: https://www.samsung.com/uk/monitors/gami...g750nuxxu/

Review στο rtings:  https://www.rtings.com/monitor/reviews/s...g7-s32bg75

Review στο diaplay ninja: https://www.displayninja.com/samsung-ody...g7-review/

english hands-on and video reviews

-The Best 4K HDR Gaming Monitor So Far? – Samsung Odyssey Neo G7 Review

-Samsung Odyssey Neo G7 Review!

-OLED vs 1,196 Zone LCD Dimming – What Looks Best?

Βασισμένο σε ένα κυρτό πάνελ VA από την CSOT με ταχεία ταχύτητα απόκρισης pixel 1ms GtG και υψηλή στατική αναλογία αντίθεσης 4.000:1, το Samsung Neo G7 προσφέρει ήδη εξαιρετική απόδοση και με τα δύο – βαθύ μαύρο και ευκρίνεια ομαλής κίνησης!

Επιπλέον, η οθόνη έχει μια ευρεία γκάμα χρωμάτων που καλύπτει περίπου το 95% του χρωματικού χώρου DCI-P3 για ζωντανά και κορεσμένα χρώματα. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη λειτουργία εξομοίωσης sRGB σε περίπτωση που προτιμάτε πιο ακριβή και φυσικά χρώματα για περιεχόμενο SDR.

Η ανάλυση 4K UHD του ταιριάζει απόλυτα στην οθόνη 32 ιντσών με δυνατότητα προβολής, καθώς έχετε υψηλή πυκνότητα pixel 138 PPI (pixel ανά ίντσα), με αποτέλεσμα άφθονη οθόνη ακίνητης περιουσίας με ευκρινές κείμενο και λεπτομέρειες. Ορισμένοι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν κλίμακα 125%-150% εδώ, ενώ άλλοι βρίσκουν ότι η εγγενής εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης.

Η εργοστασιακή βαθμονόμηση δεν είναι αρκετά καλή για εργασίες κρίσιμης σημασίας για τα χρώματα, επομένως θα χρειαστείτε ένα χρωματόμετρο για σωστή ακρίβεια εικόνας. Λόγω των αλλαγών γάμμα/αντίθεσης στα πάνελ VA, το Neo G7 δεν είναι ούτως ή άλλως ιδανικό για επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφιών/βίντεο, αλλά μπορείτε να κάνετε κάποια βασική δημιουργία περιεχομένου.

Ο κύριος λόγος για να αποκτήσετε την οθόνη Samsung Odyssey Neo G7 είναι για την υποστήριξή της HDR λόγω του μίνι οπίσθιου φωτισμού LED τοπικού φωτισμού πλήρους συστοιχίας 1196 ζωνών (FALD).
Edge φωτισμένο Dimming vs Full array Dimming
Αυτές οι ζώνες μπορούν μεμονωμένα να μειώνουν τη φωτεινότητα των τμημάτων της οθόνης που υποτίθεται ότι είναι σκοτεινά χωρίς να επηρεάζουν σημαντικά τα μέρη που υποτίθεται ότι παραμένουν φωτεινά. Ως αποτέλεσμα, έχετε ταυτόχρονα φωτεινές ανταύγειες και βαθύ μαύρο.

Η οθόνη λαμβάνει μια ώθηση στη μέγιστη φωτεινότητα από τα τυπικά 350 nits για ένα 100% λευκό παράθυρο σε λίγο πάνω από 1.200 nits για μικρότερες φωτεινές ενδείξεις 10%, ενώ τα σκοτεινά στοιχεία παραμένουν μελανώδη μαύρα χάρη στις 1196 ζώνες μείωσης φωτεινότητας που απλώνονται σε όλο το ολόκληρο το πάνελ.

Σε ιδιαίτερα απαιτητικές σκηνές (αστέρια του νυχτερινού ουρανού, πυροτεχνήματα, κ.λπ.), το φως που φωτίζει μικρά φωτεινά αντικείμενα θα εισχωρήσει στις γύρω θαμπές ζώνες και θα δημιουργήσει κάποια άνθηση (ή το εφέ φωτοστέφανου). Αυτό αναμένεται από αυτήν την τεχνολογία και το Neo G7 έχει τη μικρότερη άνθιση σε σύγκριση με τις άλλες οθόνες μίνι LED που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, κυρίως χάρη στην υψηλή αναλογία φυσικής αντίθεσης.

Για να εξαλείψετε εντελώς την ανθοφορία, θα χρειαστείτε μια οθόνη OLED panel. Μια οθόνη OLED 4K, για παράδειγμα, έχει ουσιαστικά 8.294.400 ζώνες μείωσης της έντασης, καθώς κάθε pixel μπορεί να απενεργοποιηθεί ξεχωριστά. Ωστόσο, τα OLED έχουν και άλλα μειονεκτήματα: δεν είναι τόσο φωτεινά, έχουν τον κίνδυνο καύσης και είναι διαθέσιμα μόνο σε λίγους συνδυασμούς μεγέθους οθόνης/ανάλυσης.

Τώρα:

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η καθορισμένη μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nit της Samsung και η πιστοποίηση «Quantum HDR 2000» αναφέρονται σε μη ρεαλιστικές συνθήκες δοκιμών και θα πρέπει να αγνοηθούν. Ευτυχώς, η πραγματική μέγιστη φωτεινότητα των 1.200 nit είναι επαρκής για δυνατά σημεία. Η οθόνη έχει επίσης πολύ χαμηλή ελάχιστη φωτεινότητα μόλις ~ 15-nits.

Οι καμπύλες VA οθόνες G7, G9 και Neo G9 240Hz προηγούμενης γενιάς Samsung είναι ευαίσθητες σε ορατές οριζόντιες σαρώσεις. Αυτές οι γραμμές θα εμφανίζονται όταν εμφανίζονται ορισμένα μοτίβα στην οθόνη. Σε περίπτωση που η μονάδα σας έχει αυτό το πρόβλημα (δεν επηρεάζεται όλες οι μονάδες), η «διόρθωση» είναι να μειωθεί ο ρυθμός ανανέωσης στα ~200 Hz ή χαμηλότερος σε ορισμένες περιπτώσεις.

Λόγω του χαμηλότερου εγγενούς ρυθμού ανανέωσης 165 Hz, το Neo G7 δεν επηρεάζεται από αυτό, τουλάχιστον δεν έχουμε δει συγκεκριμένες αναφορές για αυτό – σε αντίθεση με την περίπτωση της παραλλαγής Neo G8 των 240 Hz.

λογότυπο amd freesync

Το Samsung Odyssey Neo G7 έχει τρεις λειτουργίες overdrive χρόνου απόκρισης: Standard, Faster και Extreme. Υπάρχει μια πρόσθετη λειτουργία που ονομάζεται MBR (Motion Blur Reduction), η οποία χρησιμοποιεί στροβοσκοπικό οπίσθιο φωτισμό για καλύτερη ευκρίνεια κίνησης με κόστος φωτεινότητας εικόνας. Δεν μπορεί να είναι ενεργό ταυτόχρονα με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR).

Όταν ο μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης είναι ενεργοποιημένος (Adaptive-Sync, FreeSync Premium Pro, G-SYNC Compatible ή HDMI 2.1 VRR), οι ρυθμίσεις overdrive κλειδώνονται σε μια λειτουργία βελτιστοποιημένη για απόδοση VRR χωρίς είδωλα σε υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης ούτε εμφανή υπέρβαση σε χαμηλή ανανέωση ποσοστά.

Η υποστηριζόμενη περιοχή είναι 48-165Hz με υποστήριξη LFC, επομένως δεν θα υπάρξει ρήξη έως και 165FPS.

Ορισμένες μονάδες ενδέχεται να επηρεαστούν από το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα της φωτεινότητας του VRR με συχνές διακυμάνσεις του ρυθμού καρέ, ειδικά γύρω από το όριο LFC ή στα μενού/οθόνες φόρτωσης εντός του παιχνιδιού.

Σε περίπτωση που η μονάδα σας τρεμοπαίζει φωτεινότητα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή VRR Control στο μενού OSD (Εμφάνιση στην οθόνη). Αυτό θα αποτρέψει το τρεμόπαιγμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει μικροτραύλισμα σε ορισμένες περιπτώσεις καθώς και αυξημένη καθυστέρηση εισόδου.

Η καθυστέρηση εισόδου ανέρχεται σε περίπου 4 ms, επομένως δεν θα μπορείτε να παρατηρήσετε ή να αισθανθείτε καθυστερήσεις μεταξύ των ενεργειών σας και του αποτελέσματος στην οθόνη.

Το τοπικό dimming αυξάνει την καθυστέρηση εισόδου σε ~10ms, κάτι που οι περισσότεροι παίκτες (εξαιρουμένων των επαγγελματιών παικτών) θεωρούν επίσης ανεπαίσθητο. Οι ανταγωνιστικοί τίτλοι δεν εστιάζουν πραγματικά στην ποιότητα της εικόνας, επομένως μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε το τοπικό dimming σε αυτά τα παιχνίδια.

Υπάρχουν τρεις επιλογές τοπικής ρύθμισης φωτισμού: Χαμηλή, Υψηλή και Αυτόματη. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή High για βέλτιστη ποιότητα εικόνας HDR.

Εκτός από την τυπική μορφή HDR10, το Neo G7 υποστηρίζει επίσης τις μορφές HDR10+ και HDR10+ Gaming .

Κάτω από το κάτω πλαίσιο της οθόνης, υπάρχει ένα joystick κατεύθυνσης για γρήγορη και εύκολη πλοήγηση στο μενού OSD.

Θα βρείτε το τυπικό σετ χαρακτηριστικών παιχνιδιών της Samsung, όπως επικαλύψεις σταυρόνης, Black Equalizer (βελτιώνει την ορατότητα σε πιο σκοτεινές σκηνές), έναν ανιχνευτή ρυθμού ανανέωσης και διάφορες προεπιλογές εικόνας.

Ορισμένα προηγμένα εργαλεία προσαρμογής εικόνας είναι επίσης διαθέσιμα, όπως γάμμα, ευκρίνεια και κορεσμός εκτός από τις τυπικές ρυθμίσεις (φωτεινότητα, αντίθεση, θερμοκρασία χρώματος, αναλογία διαστάσεων κ.λπ.).

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Picture in Picture, το Adaptive Picture (που χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο αισθητήρα για να προσαρμόζει τη φωτεινότητα ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος), το Auto Source Switch και το CoreSync RGB φωτισμό στο πίσω μέρος της οθόνης.

Υπάρχει επίσης το UltraWide Game View που αλλάζει την αναλογία διαστάσεων σε 21:9 με μαύρες γραμμές στο επάνω και στο κάτω μέρος της οθόνης για ευρύτερο οπτικό πεδίο, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VRR όταν είναι ενεργοποιημένο. Η λύση είναι να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο μια προσαρμοσμένη ανάλυση.

Ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης δεν τρεμοπαίζει σε υψηλά επίπεδα φωτεινότητας (εκτός εάν είναι ενεργοποιημένο το MBR) και υπάρχει ενσωματωμένο φίλτρο χαμηλού μπλε φωτός (Λειτουργία εξοικονόμησης ματιών). Εάν η φωτεινότητα της οθόνης είναι κάτω από το ’10’ με την τοπική μείωση της φωτεινότητας απενεργοποιημένη, η οθόνη θα χρησιμοποιεί PWM (Διαμόρφωση πλάτους παλμού) για τη ρύθμιση της φωτεινότητας, αλλά σε υψηλή συχνότητα ~1000 Hz που δεν θα ενοχλεί τους περισσότερους χρήστες.

Με ενεργοποιημένο το τοπικό dimming, το PWM χρησιμοποιείται σε επίπεδο φωτεινότητας «19» ή χαμηλότερο με χαμηλότερη συχνότητα 165Hz – 240Hz, κάτι που μπορεί να ενοχλήσει τους χρήστες που είναι ευαίσθητοι στο τρεμόπαιγμα. Επομένως, φροντίστε να αφήσετε τη φωτεινότητα πάνω από αυτά τα επίπεδα εάν ανησυχείτε για το τρεμόπαιγμα.

Η βάση της οθόνης είναι λίγο ταλαντευόμενη, επομένως συνιστούμε να αγοράσετε έναν αξιοπρεπή σφιγκτήρα τοίχου ή γραφείου για να στερεώσετε εύκολα την οθόνη μέσω του μοτίβου VESA 100x100mm.

Αν δεν σας πειράζει η ταλάντωση, έχετε μια καλή σειρά εργονομίας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης ύψους έως και 120 mm, περιστροφής +/- 15°, περιστροφής +/- 90° και κλίσης -9°/13°.

Επιπλέον, η οθόνη έχει μια επιθετική καμπυλότητα οθόνης 1000R. Μερικοί χρήστες το λατρεύουν, κάποιοι μπορούν να το συνηθίσουν, αλλά σε ορισμένους χρήστες δεν αρέσει καθόλου – επομένως, θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, αλλά έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το συνηθίσετε.

Στη συνέχεια, η οθόνη έχει μια ελαφριά ματ αντιθαμβωτική επίστρωση που αποτρέπει τις αντανακλάσεις χωρίς να κάνει την εικόνα πολύ κοκκώδη. Η αντιθαμβωτική επίστρωση του μοντέλου Neo G8 είναι πιο βαριά, επομένως είναι πιο αποτελεσματική στην εξάλειψη της αντανάκλασης, αλλά επίσης κάνει την εικόνα πιο θολή.

Οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν DisplayPort 1.4 με DSC (Display Stream Compression), δύο θύρες HDMI 2.1 με 40 Gbps και DSC, υποδοχή ακουστικών και διανομέα dual-USB 3.0.

Και οι τρεις είσοδοι οθόνης υποστηρίζουν 4K 165Hz RGB 10-bit μέσω DSC καθώς και HDR και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης. Το HDMI 2.1 υποστηρίζει επίσης διασταυρωμένο βάθος χρώματος 12 bit.

Συνολικά, το Samsung Neo G7 προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία θέασης HDR σε λογική τιμή. Έχει την καλύτερη εφαρμογή mini LED FALD μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, έχει γρήγορη ταχύτητα απόκρισης 1ms GtG με καλό συντονισμό overdrive. Η απόδοση και οι γραμμές σάρωσης VRR μπορεί να διαφέρουν από μονάδα σε μονάδα, αλλά δεν έχουμε δει αναφορές για σημαντικά προβλήματα (σε αντίθεση με το μοντέλο Neo G8).

Εάν δεν σας αρέσει η εξαιρετικά ευρεία μορφή του AW3423DW ή η διάταξη υποπίξελ και η επίστρωση οθόνης, το Neo G7 είναι η σύστασή μας για παιχνίδια HDR, αρκεί να μην σας πειράζει η επιθετική καμπυλότητα της οθόνης 1000R.

 

Kiwi standing on oval Ευρώπη
1,163.63 €

Πριν από 2 εβδομάδεςΠριν από 2 εβδομάδες


Subscribe
Ειδοποιήσεις:
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments