
Αποκτήστε δωρεάν το διασκεδαστικό βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας point-and-click "The Night of the Rabbit" για PC, στο GOG (προσθήκη έως 25/9 17:00). Κάνετε είσοδο στο λογαριασμό σας και το προσθέτετε έγκαιρα μέχρι την παραπάνω ημερομηνία στη βιβλιοθήκη σας ώστε να παραμείνει μόνιμα στην κατοχή σας.


Σχετικά με το παιχνίδι και κριτικές στο STEAM: https://store.steampowered.com/app/230820/The_Night_of_the_Rabbit/ (τιμή: 19,99€).
χρήσιμα video reviews
Περιγραφή:
Τις τελευταίες μέρες των καλοκαιρινών διακοπών, ο 12χρονος επίδοξος μάγος Jerry Hazelnut βρίσκει μια φόρμουλα για να δημιουργήσει μια «φλόγα καρότου». Αφού συνδυάζει τα συστατικά, εμφανίζεται από το πουθενά μια θήκη ταξιδιού. Μέσα στη θήκη υπάρχει ένα ραβδί, ένα μαγικό καπέλο και ένα ανθρωπόμορφο όρθιο κουνέλι αλμπίνο που φοράει παλτό. Το κουνέλι αυτοσυστήνεται ως ο Μαρκήσιος ντε Χότο. Λέει ότι ο κόσμος έχει πολλά παράλληλα σύμπαντα. Οι ρίζες των πολύ ηλικιωμένων δέντρων συνδέονται μεταξύ τους βαθιά στο έδαφος και μπορούν να κάνουν μια σύνδεση με αυτές στα παράλληλα σύμπαντα. Ο Μαρκήσιος ντε Χότο είναι ένας «Treewalker» και χρησιμοποιεί ένα μαγικό ξόρκι για να ταξιδέψει ανάμεσα στα παράλληλα σύμπαντα. Επιπλέον, μέσα σε κάθε παράλληλο σύμπαν υπάρχει αόρατη μαγεία που μπορεί να αποκαλυφθεί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κοίλο νόμισμα που έχει ο Τζέρι, το οποίο μαγεύει ο Μαρκήσιος ντε Χότο.
Ο μαρκήσιος ντε Χότο προσφέρει στον Τζέρι την ευκαιρία να γίνει μαθητευόμενος του για να γίνει μάγος. Ο Τζέρι πρέπει να ακολουθήσει μια μακροπρόθεσμη πορεία, αν και το κουνέλι ισχυρίζεται ότι ο Τζέρι θα είναι ξανά σπίτι πριν το δείπνο. Ο Τζέρι συμφωνεί και ταξιδεύει με τον Μαρκήσιο ντε Χότο σε ένα όμορφο παραμυθένιο παράλληλο σύμπαν. Καταλήγουν στην πόλη Mousewood που κατοικείται από ζώα του δάσους που μιλάνε. Μέσω του Marquis and the Magician of Mousewood, ο Jerry μαθαίνει για τα "portal trees" και ταξιδεύει σε διαφορετικούς κόσμους για να μάθει τέσσερα ξόρκια προκειμένου να γίνει ένας αληθινός Treewalker, βοηθώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους του Mousewood. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βλέπει μια επαναλαμβανόμενη εικόνα ενός ατόμου που φαίνεται να τον γνωρίζει.
Ωστόσο, ο Jerry ανακαλύπτει ότι αυτός ο κόσμος πρόκειται να δεχθεί επίθεση από έναν κακό μάγο που ονομάζεται Zaroff. Ο Zaroff έχει ήδη κατακτήσει πολλά παράλληλα σύμπαντα μέσω ενός ξόρκι χρησιμοποιώντας τέσσερα καταραμένα καρφιά. Αφού έμαθε το τέταρτο ξόρκι του, ο Μαρκήσιος εξαφανίζεται και ο Τζέρι επιστρέφει στο σπίτι για να διαπιστώσει ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, το σπίτι του εγκαταλειμμένο και η μητέρα του έχει φύγει από καιρό. Αποφασισμένος να σπάσει την κατάρα, ο Τζέρι επιστρέφει στο Mousewood και βρίσκει τους κατοίκους υπό την επιρροή του Zaroff. Αιχμαλωτίζει τέσσερις σαύρες που υποδύονται τους ανθρώπους που είναι συνεργοί του Zaroff, και αναζητά την εκκαθάριση του "Πρώτου Δέντρου" όπου βρίσκεται ο Zaroff. Παγιδευμένος ανάμεσα σε κόσμους, φτιάχνει μια άλλη «φλόγα καρότου» που καλεί έναν μασκοφόρο μάγο που δείχνει στον Τζέρι το δρόμο. Μαθαίνει επίσης ότι ο πατέρας του έχει απομακρυνθεί από τον κόσμο του και όλες οι αναμνήσεις του έχουν διαγραφεί.
Ο Τζέρι έρχεται αντιμέτωπος με τον Ζαρόφ, ο οποίος τον παγιδεύει στη σκηνή του και τον αναγκάζει να περάσει στριμμένα παιχνίδια των κόσμων της πύλης. Ο Τζέρι τους κατακτά και αφαιρεί τα καρφιά και τα χρησιμοποιεί για να νικήσει τον Ζαρόφ. Ο Μάγος του Mousewood εξηγεί την ιστορία τους: Ο Zaroff ήταν ο τελευταίος μαθητευόμενος του Μαρκήσιου de Hoto, που και οι δύο είχαν διαφθαρεί από το σκοτάδι. Προκειμένου να καταπολεμήσει την άνοδο του Zaroff, το First Tree έστειλε μια ανάμνηση του Μαρκήσιου πριν από τη διαφθορά του, προκειμένου να εκπαιδεύσει έναν νέο μαθητευόμενο. Ωστόσο, όταν η ανάμνηση του μαρκήσιου μπήκε στον κόσμο του Τζέρι, κάτι έπρεπε να φύγει. γι' αυτό ο πατέρας του διώχτηκε στο ενδιάμεσο διάστημα και οι αναμνήσεις του ξεχάστηκαν. Η μνήμη του Μαρκήσιου αναγκάζεται να μείνει πίσω στο Πρώτο Δέντρο και οι δυο τους υπόσχονται να μην ξεχάσουν ποτέ ο ένας τον άλλον.
Ο Τζέρι επιστρέφει στο Mousewood για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του προτού επιστρέψει εγκαίρως στο σπίτι για δείπνο με τον πατέρα του να έχει αποκατασταθεί στον κόσμο του. Ο Μάγος του Mousewood αποκαλύπτει ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον πραγματικό Μαρκήσιο ντε Χότο, τον μασκοφόρο μάγο. Ωστόσο, ο πραγματικός μαρκήσιος δηλώνει το μότο του: «Nothing is pamundur», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είχε βρει τρόπο να ξεφύγει.


Το παιχνίδι βασίζεται σε κλασικές αρχές των παιχνιδιών περιπέτειας point-and-click.
Ο παίκτης ελέγχει τον Jerry χρησιμοποιώντας ένα ποντίκι υπολογιστή. Διατηρούνται συνομιλίες με άλλους χαρακτήρες και διάφορα αντικείμενα πρέπει να τοποθετηθούν στο απόθεμα. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή να συνδυαστούν για την επίλυση γρίφων. Ο Τζέρι έχει ένα ειδικό κοίλο νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκαλύψει την κρυμμένη μαγεία. Για να χρησιμοποιήσετε το κοίλο νόμισμα, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος ή το μεσαίο κουμπί του ποντικιού, κάτι που θα επιτρέψει στον Τζέρι να βρει αντικείμενα με δυνατότητα κλικ.
Επιπλέον, υπάρχουν πολλά συλλεκτικά αντικείμενα, όπως αυτοκόλλητα και ηχητικά βιβλία, που μπορείτε να βρείτε για να ξεκλειδώσετε επιτεύγματα. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης ένα μίνι-παιχνίδι με κουαρτέτα που μπορεί να παιχτεί ανά πάσα στιγμή.


Ακολουθεί περιγραφή από Steam:
Χάστε τον εαυτό σας σε μια ιστορία μαγείας και θαύματος, όπου όλα είναι δυνατά και όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται: ελάτε στο νεαρό Τζέρι και ακολουθήστε ένα περίεργο λευκό κουνέλι στο θαυμαστό βασίλειο του Mousewood, μια χώρα όπου τα πλάσματα μπορούν να μιλήσουν και όπου το μυστήριο αφθονεί.
Είναι εδώ που το όνειρο του Τζέρι να γίνει μάγος γίνεται πραγματικότητα, αν και μια στοιχειωμένη, απαίσια δύναμη ρίχνει μια μεγάλη σκιά στο δάσος. Κάποιος προσφέρει στους κατοίκους του Mousewood μια προσφορά από τη ζωή τους - εισιτήρια για το μεγαλύτερο μαγικό σόου που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αλλά το τίμημα είναι τσουχτερό, καθώς θα πρέπει να ποντάρουν τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους και επίσης τη ζωή τους.
Καθώς οι σκιές γίνονται όλο και βαθύτερες, οι κάτοικοι του Mousewood έχουν μόνο τον Jerry να στραφούν. Σε μια περιπέτεια γεμάτη γέλια και δάκρυα, χαρά και φόβο, το νεαρό αγόρι θα αντιμετωπίσει την απόλυτη δοκιμασία, αφήνοντας πίσω τον κόσμο που ήξερε κάποτε, και η παιδική του ηλικία, επίσης, θα γίνει παρελθόν.
Βασικά χαρακτηριστικά


Ακολουθεί Ελληνικό review
Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της τριλογίας του “Deponia”, τον περασμένο Νοέμβριο, η Daedalic Entertainment έκανε ένα –αναγκαίο- διάλειμμα στα παιχνίδια που μας προσέφερε (με την εξαίρεση της επανακυκλοφορίας του “A New Beginning” στην Final Cut έκδοσή του), ώστε να δουλέψει πάνω στα τέσσερα (!) adventure games που έχει προγραμματισμένα για το τρέχον έτος: Τα “Night of the Rabbit”, “1954-Alcatraz”, “Goodbye Deponia” και “Memoria”. Για το πρώτο το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και σήμερα, 29 Μαΐου, είναι η πρώτη ημέρα που διατίθεται προς πώληση στο κοινό. Η τιμή του, στα €10 στο Steam, κυμαίνεται σε εξαιρετικά επίπεδα, δημιουργώντας βέβαια ένα τεράστιο ερωτηματικό για όσους σπεύσανε να το κάνουν pre-order μέσω GoG, στα €15! Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε οικονομικοί αναλυτές, ούτε και γνωρίζουμε τις συμφωνίες που κάνει έκαστη εταιρεία με τις πλατφόρμες ψηφιακής διανομής, πάμε να δούμε αν αξίζει να επενδύσουμε το παραπάνω ποσό στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Η έντονη διαφήμιση που είχε προηγηθεί της κυκλοφορίας του “Night of the Rabbit” μαρτυρούσε ότι οι Γερμανοί είχαν βασίσει πολλά στο νεότερο, 3rd person point ‘n’ click, game που εξελίσσανε, θεωρώντας το μία εκ των πιο σημαντικών δημιουργιών τους για την τρέχουσα χρονιά. Το ανθρώπινο δυναμικό που ανέλαβε τον σχεδιασμό του είχε επικεφαλή τον Matthias Kempke, στην πρώτη του δουλειά για λογαριασμό της Daedalic Entertainment. Πρότερες δημιουργίες του Γερμανού developer υπήρξαν το adventure game “What Makes You Tick”, σε freeware μορφή και η εμπορική συνέχειά του, “A Stitch In Time”. Τα λαγωνικά της δραστήριας εταιρείας δεν έχασαν χρόνο και προσέλαβαν τον ταλαντούχο Kempke, πλαισιώνοντάς τον με την ομάδα που είχε δουλέψει στον παρθενικό τίτλο της Daedalic, το υπέροχο “The Whispered World”. Αυτή η σύμπραξη φάνταζε εξ’ αρχής πολύ δυνατή και άφηνε υποσχέσεις για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, ο 1 ½ χρόνος συνεχούς ενασχόλησης της εν λόγω ομάδας πάνω στον συγκεκριμένο τίτλο και μόνο, μαρτυρούσε την προσοχή που είχε δοθεί στην επίτευξη ενός όσο το δυνατόν καλύτερου αποτελέσματος.
Και μόνο η αναφορά του “The Whispered World” πρέπει να είναι αρκετή για να σας προϊδεάσει, μέχρι κάποιου σημείου, για το ύφος και το περιεχόμενο του “Night of The Rabbit”. Σωστά καταλάβατε, έχουμε και πάλι να κάνουμε με ένα καθαρόαιμο παραμύθι, με χαριτωμένους ήρωες, γλυκανάλατους πρωταγωνιστές αλλά και τρίτους χαρακτήρες που κάθε άλλο παρά προσεγγίζουν την πραγματικότητα. Είναι δεδομένη άλλωστε η αδυναμία που έχουν οι σχεδιαστές της εν λόγω εταιρείας σε κουνέλια, κοράκια και πάσης φύσεως ζώα. Ωστόσο, με την εξαίρεση του Harvey, κεντρικού προσώπου στα “Edna and Harvey” και “Harvey’s New Eyes”, σε όλα τα άλλα παιχνίδια τους ο κεντρικός ήρωας έχει ανθρώπινη υπόσταση.
Έτσι λοιπόν και η ιστορία του “Night of the Rabbit” περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τα όνειρα του Jerry Hazelnut, ενός 12χρονου αγοριού. Δύο ημέρες απομένουν για τη λήξη των διακοπών του… Ιερεμία Φουντούκη και την επιστροφή του στα σχολικά θρανία. Δύο ημέρες στη διάρκεια των οποίων σκοπεύει και επιθυμεί να ζήσει πολλές περιπέτειες, όπως άλλωστε κάθε παιδί –και δη αγόρι- της ηλικίας του. Αυτό όμως θα συμβεί με έναν τρόπο που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας του μικρού Jerry, καθώς από το πουθενά εμφανίζεται μπροστά του ένα κουνέλι που έχει το ύψος και τις αναλογίες σώματος ενός ανθρώπου και του συστήνεται ως Marquis De Hoto. Παραδόξως, ο Marquis δείχνει να γνωρίζει ότι όνειρο του ήρωά μας είναι να καταφέρει να γίνει σπουδαίος μάγος μια μέρα, εξ’ ου και του προτείνει να γίνει βοηθός του, καθώς, όπως τον πληροφορεί, ο ίδιος είναι ένας τέτοιος. Ασφαλώς η προοπτική αυτή ενθουσιάζει το μικρό αγόρι, που δείχνει έτοιμο να μάθει την τέχνη της μετάβασης μεταξύ παράλληλων κόσμων, κάτι που, σύμφωνα με το μυστηριώδες κουνέλι, αποτελεί προνόμιο μίας εξαιρετικά ολιγομελούς κάστας, εκείνης των Treewalkers.
Δωρεάν
