Αρχική » Προσφορές » Ψυχαγωγία - Χόμπι » Δωρεάν είσοδος και εκδηλώσεις σε Μουσεία και Πολιτιστικά τοπία για τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
δημοφιλής προσφορά ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ
Δωρεάν είσοδος και εκδηλώσεις σε Μουσεία και Πολιτιστικά τοπία για τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου
0
+3
3

Δωρεάν είσοδος και εκδηλώσεις σε Μουσεία και Πολιτιστικά τοπία για τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου

Λήξη: 28/05/16

Περιγραφή:

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016 την Τετάρτη 18 Μαΐου, θα ισχύει ελεύθερη είσοδος σε όλα τα Μουσεία. Εκτός όμως από αυτή τη δράση, κάθε μουσείο και πολιτιστικός τόπος ανά την Ελλάδα έχει κανονίσει σειρά εκδηλώσεων σε ξεχωριστές ημερομηνίες κοντά στα μέσα Μαΐου. Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να δηλώσετε τηλεφωνικός τη συμμετοχή σας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο link, ενδεικτικά για το Μουσείο Ακρόπολης:

18 Μαΐου | “Θεματική παρουσίαση για την ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα”
Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες των γλυπτών του Παρθενώνα σε νέα προβολή στο αίθριο της Αίθουσας του Παρθενώνα στον τρίτο όροφο του Μουσείου. Εκεί, θα μπορούν να συναντούν τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές για τη θεματική παρουσίαση «Η ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα στα νεότερα χρόνια». Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα αγγλικά στις 10 π.μ. και στα ελληνικά στις 12 το μεσημέρι, στις 17.00 και στις 19.00
Συμμετοχή: 40 άτομα ανά παρουσίαση. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Παιδιά έως 12 ετών και οι συνοδοί τους καθώς και σχολικές ομάδες θα μάθουν για τη σχέση των αρχαίων με τα λιοντάρια και τα άλλα αιλουροειδή στο πλαίσιο της δράσης «Στα ίχνη του λιονταριού» μέσα από ιστορίες, παιχνίδι και δημιουργία. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα περιμένουν τους επισκέπτες σε κινητά εργαστήρια στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την αίθουσα της αρχαϊκής συλλογής από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ. Οι επισκέπτες μπορούν να μετέχουν στη δράση στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

21 Μαΐου | “Συναυλία του String Theory Ensemble”
Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, το Μουσείο θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, στις 21.00, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun». Πολωνέζες του Σοπέν δίπλα σε βαλκανικές μουσικές, συνθέσεις του Grieg δίπλα σε fados, τραγούδια της Άπω Ανατολής και από το ρεπερτόριο του Αργύρη Μπακιρτζή και των Χειμερινών Κολυμβητών, καθώς και από απρόσμενες περιοχές της ελληνικής δισκογραφίας. Συμμετέχουν: Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι, αφήγηση), Γιώργος Πατεράκης (concept – ενορχηστρώσεις, πιάνο), Εύη Μάζη (φλάουτο, τραγούδι), Κωνσταντίνα Κυριαζή (βιολί).

Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (ελεύθερη είσοδος από τις 20.00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα).

Δωρεάν

Πριν από 6 έτηΠριν από 6 έτη


Subscribe
Ειδοποιήσεις:
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments