
Ένα δωρεάν παιχνίδι κάθε μέρα στις 18:00 στο Epic Games Store. ** 30/12: Shadow of the Tomb Raider DE, Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration and Tomb Raider GOTY (2013)**
Περιγραφή:
Καλησπέρα, χρόνια πολλά και και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία! Η Epic Games ξεκινά από τις 16/12 όπως και πέρυσι τα giveaways για PC, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 31/12, δίνοντας για σήμερα 30/12 έως και 6/1 δωρεάν την εξαιρετική τριλογία: Shadow of the Tomb Raider DE, Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration and Tomb Raider GOTY (2013). ** άλλαξα για ευκολία τη σειρά παιχνιδιών από πάνω τα νεότερα προς τα κάτω τα παλαιότερα κατά μέρα**
Απαραίτητο για να τα αποκτήσεις είναι να διαθέτεις λογαριασμό στην Epic Games, στον οποίο τα προσθέτεις στη βιβλιοθήκη σου μέχρι 06/01/22 (17:59), κρατώντας τα με αυτόν τον τρόπο στην κατοχή σου μόνιμα (έχεις τη δυνατότητα να τα κάνεις download όποτε επιθυμείς).
Φυσικά όπως και πέρυσι δίνει και το κουπόνι 10 ευρώ για αγορές από 15 ευρώ και άνω: https://www.epicgames.com/store/en-US/co...liday-sale
Με την πρωτοβουλία 15 δωρεάν παιχνίδια για τα Χριστούγεννα στο Epic Games Store , μαζί με το δωρεάν παιχνίδι και οι χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις: https://www.epicgames.com/store/en-US/sales-and-specials/holiday-sale
30/12: Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition (μέγεθος παιχνιδιού: 65,7 gb)
Σχετικά με το παιχνίδι και κριτικές στο STEAM: https://store.steampowered.com/app/75092...e_Edition/ (τιμή: 13,05€)
Το Tomb Raider του 2013, το πρώτο μέρος της reboot τριλογίας έπλασε εκ νέου τη Lara ως μια άπειρη δεκαοχτάχρονη, της οποίας η πρώτη αρχαιολογική αποστολή κατέληξε με την ίδια να ναυαγεί στο μυστηριώδες νησί Yamatai. Εκεί παρακολουθήσαμε την εξέλιξή της από καλομαθημένη νεαρή σε survivor, που δεν θα διστάσει να σκοτώσει εφόσον το απαιτεί η κατάσταση. Ήταν μια διαφορετική προσέγγιση του χαρακτήρα από αυτή των προηγούμενων τίτλων, μια που προσέφερε μια πιο άγουρη και ευάλωτη Lara, η οποία σμιλευόταν μπροστά στα μάτια του παίκτη ώστε να γίνει ο σκληροπυρηνικός χαρακτήρας που όλοι ξέρουμε. Το πρόβλημα είναι, ότι φτάνοντας στο τρίτο μέρος της τριλογίας, ακόμα περιμένουμε. Μην με παρεξηγήσετε, σίγουρα είναι πιο σκληραγωγημένη, αλλά της λείπει αυτή η γοητεία των παλαιότερων games.
Το Shadow Of The Tomb Raider έπρεπε να λέγεται Tomb Raider και να αντιμετωπιστεί ως ένα ακόμη reboot για τη σειρά. Στην ιστορία που διηγείται τα γεγονότα των δύο προηγούμενων τίτλων έχουν πολύ περιορισμένο ρόλο, παρουσιάζονται κυρίως ως ένδειξη ότι η Lara δεν έχει ωριμάσει ακόμη καθώς ξεκινά την τρίτη σύγχρονη περιπέτειά της. Ωστόσο το Shadow Of The Tomb Raider είναι πιο…Tomb Raider από τους προηγούμενους δύο τίτλους και, επίσης, πιο μοναδικό μείγμα που είναι ευκολότερο να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, κάτι δύσκολο καθώς τις δύο προηγούμενες φορές ο στόχος φάνηκε να είναι η ανάδειξη σε ανθυποUncharted. Η εμμονή αυτή φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν και ελπίζουμε να μείνει εκεί ακριβώς. Ακίνητη. Εντός του παιχνιδιού η στροφή επιχειρείται να δικαιολογηθεί σε ψυχολογικό και φιλοσοφικό επίπεδο, με τον Jonah σε ρόλο φωνής της λογικής και την Lara να συνειδητοποιεί απότομα τι κάνει τόσο καιρό. Όλο αυτό είναι περιτύλιγμα βέβαια στα θετικά βήματα που γίνονται, γενικότερα, από τους δημιουργούς, αν και όχι σε όλους τους τομείς.
Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό το οποίο συνδέει τα Tomb Raider και εν συνεχεία την ίδια την Lara Croft με την gaming συνειδητότητα. Βλέπετε τα πρώτα (και για πολλούς τα μόνα αυθεντικά) Tomb Raider, σηματοδότησαν όχι μόνο την απαρχή των περιπετειών της Lara αλλά και εκατομμυρίων είτε παλαιότερων είτε πρώτο εισαχθέντων gamers σε 3D περιβάλλον, με το Tomb Raider του 1996 να είναι ένα από τα πρώτα βιντεοπαιχνίδια που παρουσίασαν έναν πλήρως τρισδιάστατο κόσμο διαθέσιμο προς εξερεύνηση. Αυτή η παρθενική, σχεδόν ποιητική σύμπλευση μεταξύ ψηφιακού avatar και παίκτη προς την ανακάλυψη νέων εμπειριών που προκλήθηκε από την πολυπόθητη έλευση και διάθεση του 3D στις μάζες, σε συνδυασμό με τα πληθωρικά πολύγωνα της Lara και φυσικά με το ότι είχαμε να κάνουμε με αξιόλογα παιχνίδια, οδήγησε στο να θεωρείται η πρώτη τριλογία όχι μόνο κλασσική αλλά και αγαπημένη από μεγάλη μερίδα του κοινού, εμπεριέχοντας όμως γερές δόσεις νοσταλγίας.
30/12: Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (μέγεθος παιχνιδιού: 33,6 gb)
Σχετικά με το παιχνίδι και κριτικές στο STEAM: https://store.steampowered.com/app/39122...mb_Raider/ (τιμή: 5,99€)
Η δεσποινίς Croft, πάλι στο προσκήνιο
Πέρασαν κιόλας 20 ολόκληρα χρόνια. Σαν χθες θυμάμαι δύο πιτσιρικάδες (εμένα και τον αδερφό μου) να παλεύουμε να βγάλουμε άκρη για το που πρέπει να πάμε ή το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να τερματίσουμε το πρώτο εκείνο «Lara Croft» παιχνίδι. Η αναδρομή αυτή είναι μια αυτόματη διαδικασία στο κεφάλι μου κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου έναν τίτλο που φέρει το όνομα της δεσποινίδας Croft. Μπορώ να μιλάω για ώρα για το πόσο εκνευριστικά άλλα και συνάμα λυτρωτικά ήταν εκείνα τα πρώτα παιχνίδια βουτηγμένα στα πολύγωνα και την ατμόσφαιρα του Indiana Jones. Έχοντας παίξει το Tomb Raider Definitive Edition στο PS4 , είχα μεγάλη αγωνία να δω τη μεταφορά του Rise of The Tomb Raider στην κονσόλα της Sony. Έπρεπε να περιμένουμε να λήξει η περίοδος που ήταν exclusive για την Microsoft και το Xbox One και έτσι εσκεμμένα δεν το δοκίμασα την ώρα που κυκλοφόρησε.
Το Rise of the Tomb Raider συνεχίζει την ιστορία της ανανεωμένης Lara Croft μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους, που κυκλοφόρησε το 2013. Η Lara παλεύει να εξηγήσει στον κόσμο τα όσα βίωσε στα γεγονότα του πρώτου κεφαλαίου. Η ανάγκη της για την εύρεση της αλήθειας την έχει οδηγήσει στα βήματα του πατέρα της και της τελευταίας του έρευνας και συγκεκριμένα την αναζήτηση της χαμένης πόλης του Kitezh και την υπόσχεση για αθανασία. Στο Rise of the Tomb Raider η Lara παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος του πατέρα της. καθώς και με τους κοντινούς της ανθρώπους που την προειδοποιούν για την εμμονή της και πως στοίχισε τη ζωή του πατέρα της. Κανένας όμως δεν έχει τη δύναμη να μεταπείσει την ισχυρή βούληση της ηρωίδας μας, που ξεκινάει ένα ταξίδι στο άγνωστο και θα την οδηγήσει από τις καυτές ερήμους της Συρίας στις παγωμένες πεδιάδες της Σιβηρίας. Ταυτόχρονα, τον ίδιο στόχο με τη Lara έχει και η μυστική οργάνωση Trinity, οδηγώντας έτσι τις δυο πλευρές σε έναν αγώνα δρόμου, που όμως έχει τις ρίζες του πολύ πιο βαθιά από ότι η Lara περιμένει, αποκαλύπτοντάς της αλήθειες, που και η ίδια δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει.
Κάνει κρύο στην Σιβηρία
Tα γεγονότα του Rise of the Tomb Raider λαμβάνουν χώρα ένα χρόνο μετά το Tomb Raider 2013 και το ταξίδι της Lara στην Ιαπωνία και την νήσο Yamatai. Αυτή την φορά, η Lara Croft θα ταξιδέψει μέχρι την παγωμένη Σιβηρία, όπου έχοντας σαν βασικό στόχο να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα της αναζητεί μία πηγή αθανασίας που ονομάζεται Divine Source.
Eμπόδιο στον σκοπό της Lara, εκτός του πραγματικά αφιλόξενου περιβάλλοντος της Σιβηρίας, θα σταθεί και η μυστική οργάνωση Trinity, η οποία προφανώς αναζητά το ίδιο αντικείμενο, ενώ οι γηγενείς κάτοικοι της περιοχής θα αποδειχθούν αξιόπιστοι σύμμαχοι σε αυτή την περιπέτεια. Σε γενικές γραμμές, ενώ το σενάριο του Rise of the Tomb Raider είναι καλύτερο από αυτό του προηγούμενου τίτλου, προσωπικά ούτε με συνάρπασε, ούτε με ενθουσίασε. Εκτός από ένα σχετικά μεγάλο plot twist προς το τέλος, η ιστορία δεν παρουσιάζει κάτι το πρωτότυπο και το γράφω αυτό χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της. Το σενάριο είναι μια χαρά, απλά περιμέναμε κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι της σειρά Tomb Raider.
30/12: Tomb Raider (μέγεθος παιχνιδιού: 23,4 gb)
Σχετικά με το παιχνίδι και κριτικές στο STEAM: https://store.steampowered.com/app/20316...mb_Raider/
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…
Ήταν Οκτώβριος του 1996 όταν η Lara Croft εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε PC και τις τότε κονσόλες 32-bit, PlayStation και Sega Saturn. Σε μια εποχή όπου η 3D απεικόνιση μόλις που είχε γεννηθεί, είχαμε μείνει όλοι με ανοιχτό το στόμα, βλέποντας μια καλλίγραμμη νεαρή ηρωίδα με καστανό μαλλί και μεγάλα boobs. Την ερωτευτήκαμε, παρά τα…χοντροκομμένα της pixels και στο τέλος την αγαπήσαμε, μέσω των επόμενων games αλλά και των ταινιών που ακολούθησαν, με πρωταγωνίστρια της Angelina Jolie.
Η νεαρή Βρετανίδα συμπληρώνει αισίως φέτος τις 10 εμφανίσεις στον χώρο των video games, οι πέντε εκ των οποίων έχουν αναπτυχθεί απ’ την Crystal Dynamics και όχι την Core Design που είχε αναλάβει την Lara στα πρώτα της βήματα. Με το “10 το καλό” λοιπόν, η Square Enix, η οποία ως γνωστόν έχει εξαγοράσει την εκδότρια εταιρεία Eidos, αποφασίζει πέντε χρόνια μετά την τελευταία έκδοση (Tomb Raider: Underword) να πραγματοποιήσει ένα reboot στη σειρά (είναι άλλωστε της μόδας τα τελευταία χρόνια) και να μας παρουσιάσει την Lara Croft στα πρώτα της βήματα. Όχι σε αυτά του 1996, αλλά στην εποχή όπου η αγαπημένη μας ηρωίδα ήταν ένα μικρό και άβγαλτο κοριτσάκι.
Tomb Raider Full Gameplay Walkthrough
29/12: Salt and Sanctuary (μέγεθος παιχνιδιού: 527 mb)
28/12: Moving Out (μέγεθος παιχνιδιού: 602 mb)
27/12: Mages of Mystralia (μέγεθος παιχνιδιού: 9,44 gb)
26/12: Control (μέγεθος παιχνιδιού: 29,9 gb)
25/12: Prey (μέγεθος παιχνιδιού: 39,5 gb)
24/12: Pathfinder: Kingmaker – Enhanced Plus Edition (μέγεθος παιχνιδιού: 29,4 gb)
23/12: Vampyr (μέγεθος παιχνιδιού: 15 gb)
22/12: Mutant Year Zero: Road to Eden (μέγεθος παιχνιδιού: 7,56 gb)
21/12: Second Extinction™
20/12: Loop Hero
19/12: The Vanishing of Ethan Carter
18/12: Remnant: From the Ashes
17/12: Neon Abyss
16/12: Shenmue III

1/4 σωστός προς στιγμή φίλε μου
2/4
3/4 και πάμε φουλ για tomb raider trilogy
4/4. Ολόσωστος (δινει 3 τελικα)
Ρε παιδιά έχετε κάνει sticky για μια εβδομάδα μια προσφορά που ενδιαφέρει το 1% των ανθρώπων που μπαίνουν στο λαγονικα.
Πιάνει όλη την βιτρίνα και πρέπει να κάνεις σκρολ για να δεις τι καινούργιο υπάρχει.
Φιλική παρατήρηση.
Πως συμπέρανες φίλτατε οτι ενδιαφέρει μόνο 1% των ανθρώπων που μπαίνει στο λαγονικά? Είναι κάτι το οποίο παίρνει update κάθε μέρα με ένα καινούριο παιχνίδι που πολύ από εμάς θέλουμε να έχουμε στην συλλογή μας 🙂
Y.Γ και σιγά το παραπάνω scroll που χρειάζεται να κάνεις….
Γράψε μας το τηλέφωνό σου να σε ενημερώνουμε απευθείας για να μη κάνεις σκρολ και μας πάθεις τίποτα.
Δάκρυσα 😂
Scrolling – Basic tutorial
http://www.hammond.lib.in.us/mouse/10.htm
Scrolling – Διαδραστικό
https://beconnected.esafety.gov.au/topic-library/essentials/getting-to-know-your-device/using-a-mouse/scrolling#
Εσένα σε ενδιαφέρει η προσφορά ή όχι?
Αν δεν σε ενδιαφέρει, δεν σε πειράζει να είναι sticky γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται να μπεις να κάνεις scroll προς τα κάτω, άρα δεν θα κουραστείς. Αν σε ενδιαφέρει η προσφορά, τότε είσαι φίλος των παιχνιδιών άρα θα πρέπει να χαίρεσαι για την αναλυτικότατη περιγραφή και την έγκαιρη ενημέρωση (αυτό θα ένιωθα εγώ τουλάχιστον). Η εκτίμησή μου είναι ότι άλλο είναι το πρόβλημά σου… Καλές Γιορτές!
Πολύ αναρωτιούνται από πού βγαίνει το 1%. Είναι πολύ απλό, δεν αρέσει στον Lefteris2 άρα ενδιαφέρει μόνο το 1%.
Εμένα πάλι που επίσης δεν με ενδιαφέρει το gaming και ακόμα περιμένω να βάλουν κανένα Pac Man γιατί εκεί έχω μείνει 🙂 .. εχω κάνει λογαριασμό στην Epic και τα προσθέτω κάθε μέρα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ισως έρθουν και άλλες πανδημίες, και μπορεί να χρειαστούν τώρα στα γεράματα!
ps. Θα ήταν χρήσιμο νομίζω η αρχική σελίδα που ανανεώνεται κάθε μέρα με review links και πληροφορίες για το εκάστοτε παιχνίδι (και σβήνονται αυτά της προηγούμενης μέρας) να γίνει ενα edit στο τέλος και να περιέχει συγκεντρωτικά ολες τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν για όλα τα games.
Ετσι σαν σημείο αναφοράς να ανατρέχουμε στην σναρτηση εδώ αν χρειαστεί.
Είναι μία προσφορά που συνεχώς ανανεώνεται για αυτές τις μέρες που θα διαρκέσει. Όσο για το 1%..? Από το -13 / +319 αυτό συμπέρανες?
Έλα πες την αλήθεια τώρα.. Να trollαρεις ήθελες κ να ευθυμήσουμε μέρες που είναι….
Να υπενθυμίσω, για τα σημερινά παιχνίδια (30/12), μπορεί κάποιος να τα κάνει claim μέχρι και 06/01/22.
Ισχύει φίλε μου, το έχω γράψει και στην περιγραφή! Καλή χρονιά να έχουμε! 🙂
Ωπ, δεν το πρόσεξα, ωραίος! Καλή χρόνια με υγεία!
οτι καλυτερο το tomb raider
καλησπερα και χρονια πολλα.
ειδα επεισης οτι και αυτο ειναι δωρεαν https://www.epicgames.com/store/en-US/p/shadow-of-the-tomb-raider
Καλημέρα φίλε μου, χρόνια πολλά και σε σένα με υγεία! Το έχω αναρτήσει πρώτο, αν προσέξεις καλά.
καλημερα και Χρονια πολλα! Εννοειτε οτι δεν το ειδα! στις 02:00 εβλεπα δεν εβλεπα!