Όροι χρήσης

Ο δικτυακός τόπος Lagonika.gr, προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης/μέλος των σελίδων του δικτυακού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά. Ο επισκέπτης/μέλος με την  εγγραφή και συμμετοχή  του στον δικτυακό τόπο Lagonika.gr  δηλώνει την πλήρη αποδοχή των παρόντων όρων.

Οι όροι χρήσης ενδέχεται να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα τοποθεσία. Οι όποιες αλλαγές έχουν άμεση ισχύ.

Εγγραφή Μέλους

Η εγγραφή στο Lagonika.gr είναι ανοιχτή και ελεύθερη για άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών. Κατά την εγγραφή το υποψήφιο μέλος καλείται  να συμπληρώσει μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα προσωπικό όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Επίσης,  απαιτείται η προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) του υποψήφιου μέλους,  η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίηση της ηλεκτρονικής του ταυτότητας. Το email αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο, αφού σε αυτό θα σταλούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για τη δωρεάν ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής του νέου μέλους.

Υποχρεώσεις Μέλους

 1. Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται κατά την εγγραφή από τον επισκέπτη/μέλος πρέπει να είναι αληθείς και ακριβείς.
 1. Επιτρέπεται αποκλειστικά ένας και μόνο λογαριασμός ανά άτομο. Οποιοσδήποτε επιπλέον λογαριασμός δίχως την έγγραφη άδεια των διαχειριστών του Lagonika.gr,  θα διαγράφεται.
 1. Δεν επιτρέπεται η εγγραφή από μίας χρήσης ή προσωρινές ηλεκτρονικές διευθύνσεις (disposable emails). Οι λογαριασμοί που τις χρησιμοποιούν ενδέχεται να διαγραφούν χωρίς προειδοποίηση.
 1. Τα μέλη καθίστανται αποκλειστικά υπεύθυνα για τη δραστηριότητα του λογαριασμού τους και για το λόγο αυτό οφείλουν να διασφαλίζουν και να προστατεύουν τα στοιχεία εισόδου σε αυτόν (username/password). Σε περίπτωση που αντιληφθούν μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους διαχειριστές του Lagonika.gr.
 1. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά του λογαριασμού μέλους στο Lagonika.gr σε τρίτο άτομο χωρίς την έγγραφη άδεια των διαχειριστών.
 1. To όνομα χρήστη (username) δεν επιτρέπεται να περιέχει λέξεις ή φράσεις με απειλητικό ή προσβλητικό περιεχόμενο. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση λέξεων ή φράσεων, οι οποίες είναι τροποποιημένες ή μη, επωνυμίες νομικών προσώπων και εταιρειών, κατατεθέντα σήματα ή δικτυακοί τόποι. Τα παραπάνω ισχύουν και για το avatar (προσαρμοσμένος τίτλος χρήστη) που πιθανόν να χρησιμοποιεί.
 1. Τα μέλη πρέπει να σέβονται την ισχύουσα εθνική και διεθνή νομοθεσία και να μη θίγουν δικαιώματα τρίτων.
 1. Τα μέλη κατανοούν και αποδέχονται ότι το Lagonika.gr διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να απαγορεύσει την πρόσβαση στα μέλη που έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των Όρων Χρήσης και των Κανόνων Συμπεριφοράς στο Lagonika.gr.

Οι επισκέπτες και τα  μέλη του Lagonika.gr συμφωνούν στους ακόλουθους Κανόνες Συμπεριφοράς:

 1. Απαγορεύεται η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή με email ή προσωπικό μήνυμα και γενικά μεταφορά με οποιαδήποτε μέθοδο, περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, προσβάλλει την προσωπικότητα και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.
 2. Απαγορεύεται η ανάρτηση συνδέσμων (links) ή παραπομπών για την απόκτηση παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 3. Απαγορεύεται η με οποιαδήποτε τρόπο, ασέβεια προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων των υπολοίπων μελών.
 4. Απαγορεύεται η η προσβολή δικαιωμάτων τρίτων και η πρόκληση βλάβης σε οποιονδήποτε (ανήλικο ή ενήλικο) και με οποιοδήποτε τρόπο.
 5. Απαγορεύεται η ανάρτηση γυμνού ή πορνογραφικού υλικού καθώς και οποιουδήποτε περιεχομένου σχετικό με τζόγο και στοιχηματικά sites.
 6. Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων των ίδιων των επισκεπτών/μελών, αλλά και τρίτων προσώπων, όπως για παράδειγμα ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, φωτογραφίες, διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κωδικοί κ.α.
 7. Απαγορεύεται η συμμετοχή στον ιστότοπο με σκοπό την άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών όπως επίσης και η χρήση referral ή affiliate links. Απαγορεύεται επίσης η χρήση link shortener για τα links των προσφορών.
 8. Απαγορεύεται η ανάρτηση προσφορών που περιέχουν αντικείμενα από αγγελίες ή δημοπρασίες.
 9. Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάχρησης του συστήματος βαθμολόγησης προσφορών είτε με τεχνητά μέσα είτε μέσω παραπλανητικής πληροφόρησης άλλων μελών, θα επιφέρει τη μόνιμη και οριστική διαγραφή του μέλους/μελών που το επιχείρησαν.
 10. Απαγορεύεται η σύνταξη μηνυμάτων σε ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish). Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η αποκλειστική χρήση κεφαλαίων χαρακτήρων για τη δημοσίευση οποιουδήποτε κειμένου.
 11. Τα μέλη με τα σχόλια τους οφείλουν να παρέχουν ουσιώδεις πληροφορίες σε οποιοδήποτε θέμα συζήτησης. Οι μονολεκτικές, οι «ανούσιες» και οι μη ολοκληρωμένες απαντήσεις οι οποίες δε συμβάλλουν ουσιαστικά στις υπάρχουσες συζητήσεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους διαχειριστές, χωρίς καμία προειδοποίηση.
 12. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστοτόπου. Απορίες, σχόλια και παράπονα σχετικά με την εφαρμογή των όρων χρήσης και κανόνων δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τους συντονιστές/διαχειριστή του Lagonika.gr.

Πνευματικά Δικαιώματα

Όλο το περιεχόμενο του Lagonika.gr, το οποίο συμπεριλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται  σε κείμενα, περιεχόμενα, φωτογραφίες και γραφικά, προστατεύεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μεταγλώττιση, φόρτωση (upload), διαμόρφωση, τροποποίηση, δημιουργία αντιγράφων site (mirroring) των σελίδων του Lagonika.gr ή εκπομπή του Lagonika.gr, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Εξαιρείται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου σε έναν απλό προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για προσωπική και όχι δημόσια ή εμπορική χρήση και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από το Lagonika.gr, χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα σχόλια και τα μηνύματα, προσωπικά ή δημόσια, που δημοσιεύονται από τους επισκέπτες/μέλη του Lagonika.gr σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους, της οποίας όμως τη δημοσιευμένη υπόσταση παραχωρεί στο Lagonika.gr και δεν μπορεί να αποσύρει σε ουδεμία περίπτωση.

Περιορισμός Ευθύνης

Το Lagonika.gr δεν αποτελεί μέρος της συναλλαγής μεταξύ των επισκεπτών/μελών του και των πωλητών.  Η διάθεση των προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται στις Προσφορές και τις άλλες ενότητες του Lagonika.gr, όπως επίσης η διαθεσιμότητά τους και το δικαίωμα πώλησης αυτών αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των πωλητών. Αν και το Lagonika.gr καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, δε μπορεί να εγγυηθεί για την αλήθεια ή ακρίβεια των προσφορών που αναρτούν τα μέλη του και αποποιείται κάθε σχετική ευθύνη.

Ο επισκέπτης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι πρέπει να αξιολογεί και να είναι υπεύθυνος για κάθε κίνδυνο που μπορεί να ενέχει η χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε απόφασης του να βασιστεί στην ορθότητα, την πληρότητα ή/και τη χρησιμότητα οποιουδήποτε περιεχομένου. Υπό αυτή την έννοια, ο επισκέπτης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν μπορεί να βασίζεται στο περιεχόμενο που δημιουργεί το Lagonika.gr ή κατατίθεται για ανάρτηση σε αυτό από άλλους χρήστες/μέλη, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που διατίθενται στο Lagonika.gr, των «δεσμών» (hyperlinks) στα οποία παραπέμπει, και όλων των άλλων σελίδων και υπηρεσιών του Lagonika.gr.

Το Lagonika.gr περιέχει συνδέσμους σε δικτυακούς τόπους τρίτων και σε πόρους που παρέχουν τρίτοι με σκοπό να παρέχουν πληροφορίες μόνο και μόνο για την εξυπηρέτησή των επισκεπτών/μελών. Οι διαχειριστές του Lagonika.gr δεν ελέγχουν και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για δικτυακούς τόπους τρίτων ή για το περιεχόμενο ή τα προϊόντα αυτών (συμπεριλαμβανομένων των σχετιζόμενων με δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook) και δεν αποδέχονται  καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που μπορεί να προκύπτει από τη χρήση τους. Αν ο επισκέπτης/μέλος αποφασίσει να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε από τις Ιστοσελίδες τρίτων που συνδέονται με το Lagonika.gr, θα το πράττει αποκλειστικά με δική του ευθύνη.

Τα περιεχόμενα του Lagonika.gr παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμιά εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Το Lagonika.gr δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα τυχόν λάθη θα διορθώνονται.

Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/μέλους του Lagonika.gr διέπεται από τους όρους του παρόντος τμήματος,  τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ καθώς και από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το Lagonika.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης/μέλος εγγράφεται στις υπηρεσίες του, όταν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του και όταν επισκέπτεται τις σελίδες του.

Συγκεκριμένα για τα μέλη του συλλέγονται το Όνομα χρήστη (Username), ο κωδικός πρόσβασης (Password) και η διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email). Για τους επισκέπτες και τα μέλη συλλέγονται σε αρχείο καταγραφής (log file) οι ακόλουθες Προσωπικές Πληροφορίες: Το όνομα του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), η IP διεύθυνσή, η ημερομηνία και διάρκεια επίσκεψης στην ιστοσελίδα, ο τύπος και η γλώσσα του browser που χρησιμοποιήθηκε και ο τύπος του λειτουργικού συστήματος.

Τα παραπάνω δεδομένα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συστημάτων του Lagonika.gr ενώ παράλληλα αξιοποιούνται για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και την ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Lagonika.gr δεν γνωστοποιεί, δεν πουλάει και δεν εκμισθώνει τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/μελών του σε τρίτους. Ωστόσο μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά στοιχεία σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Εφόσον έχει τη ρητή συγκατάθεση των επισκεπτών/μελών του.

Εφόσον επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Για τον εντοπισμό, την αποτροπή ή άλλως την αντιμετώπιση απάτης, για θέματα ασφαλείας, για την προστασία από επαπειλούμενη παραβίαση δικαιωμάτων, ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία ή για την παραβίαση ασφάλειας του Lagonika.gr, των χρηστών του ή του δημοσίου, όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.

Αναφορικά με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δίνεται η δυνατότητα, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο e-mail [email protected], άσκησης των ακολούθων δικαιωμάτων:

 • Δικαίωμα πρόσβασης, δηλαδή δικαίωμα ενημέρωσης για τα προσωπικά δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία μας και απόκτησης αντίγραφου αυτών,
 • Δικαίωμα διόρθωσης, δηλαδή δικαίωμα διόρθωσης ανακριβειών και λαθών στα προσωπικά δεδομένα ή επικαιροποίησης αυτών,
 • Δικαίωμα διαγραφής, δηλαδή δικαίωμα διαγραφής όλων των προσωπικών στοιχείων στη βάση δεδομένων,
 • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων,
 • Δικαίωμα φορητότητας, δηλαδή δικαίωμα στην μεταφορά των δεδομένων σε επεξεργάσιμη μορφή,
 • Δικαίωμα άρνησης επεξεργασίας, δηλαδή η ανάκληση συγκατάθεσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

Cookies

Το Lagonika.gr χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει στους επισκέπτες/μέλη μια πιο αποδοτική εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία πληροφοριών που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του Η/Υ ή την εσωτερική μνήμη κινητής συσκευής. Αποτελούνται  από πληροφορίες που ο περιηγητής (web browser) του επισκέπτη/μέλους αποστέλλει πίσω στον server όταν αυτός επισκέπτεται ξανά την ίδια ιστοσελίδα.

Πιο αναλυτικά, το Lagonika.gr  χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της ιστοσελίδας, τη σωστή περιήγηση των επισκεπτών/μελών, τη σύνδεση και τη μετακίνηση στις σελίδες. Επίσης επιτρέπουν την ανίχνευση affiliate δραστηριότητας μεταξύ του Lagonika.gr και των πωλητών. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της δομής και του περιεχομένου του ιστοτόπου.

Το Lagonika.gr κάνει χρήση της υπηρεσίας Google Analytics, μια υπηρεσίας ανάλυσης ιστοσελίδων της Google Inc. Οι πληροφορίες που αντλούν τα Google Analytics cookies αφορούν τη διάρκεια που έχουν οι επισκέψεις των χρηστών στη σελίδα, τη συχνότητα των επισκέψεων, την τοποθεσία τους ή τα δεδομένα κοινού τρίτου μέρους (όπως η ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα) και δεν είναι ικανές να προσδιορίσουν την ταυτότητα ορισμένου προσώπου. Χρησιμοποιούνται και αναλύονται μόνο αθροιστικά, με σκοπό την κατανόηση τάσεων και μοτίβων και δεν εξετάζονται σε επίπεδο μεμονωμένων χρηστών.

Τα cookies μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Μετά την αφαίρεση των cookies είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί τα μέλη να επαναφέρουν τις προτιμήσεις τους ή θα πρέπει να συνδεθούν ξανά. Τα cookies είναι απόλυτα ασφαλής και δεν αποθηκεύουν διευθύνσεις email ή αριθμούς τηλεφώνου.